Jó úton haladnak

A célunk az volt, hogy megmutassuk az életünket, és a főpásztori látogatás megerősített minket abban, hogy jó irányban haladunk – értékelte a közvetlen, oldott hangulatú találkozót Válóczy József plébános. Bemutatkoztak a tevékeny közösségi életet élő csoportok, majd szentmisét ünnepeltek a bíborossal. Erdő Péter találkozott Karsay Ferenc polgármesterrel, végül a képviselő-testület tagjainak részvételével beszélgetés és vacsora zárta a vizitációt.


Válóczy József plébános elmondta, hogy az 1992–1995 között épült plébánián bőségesen alakítottak ki közösségi tereket. Ezeket lakja be az a nagyjából tizenöt plébániai csoport, melyek öntevékenyen szervezik az életüket, havi vagy akár heti rendszerességgel találkoznak. A közösségek sorában megtalálható a rózsafüzér-társulat, az oltáregylet, a bibliakör, a karitászcsoport, a felnőtt- és a gitáros kórus, a nyugdíjasklub, a filmklub, a különböző imacsoportok – Béta imacsoport, Teréz-misszió, Béke Királynéja imacsoport, Kánai kör –, valamint a férfikör, az ifjúsági és a családos csoport, továbbá a foltvarróklub és a tornacsoport.

A gyerekeket leginkább helyben megtartó közösség a ministránscsoport, ahová nagy számban járnak fiúk és lányok egyaránt, a hétnyolc évesektől az egyetemistákig. Hetente tartanak összejöveteleket, nyaranta pedig tíznapos táborban vesznek részt. Megható, milyen sokan érzik szívügyüknek a templom és a plébániai közösség sorsát – fogalmazott a látogatást összegezve Válóczy József plébános.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .