Nem kell csalni a boldogsághoz

Adjuk el a mérget, majd annak a hozamából támogassuk a méregtelenítést – fogalmazhatnánk egyszerűbben. Azt hiszem, sokak számára világos, hogy június elseje, az ENSZ által is elismert élet napja nem az imént említett szervezet ünnepe. De még azoké sem, akik központilag finanszírozott felvilágosító programokkal igyekeznek bemutatni, – ha lehet, már minél fiatalabbaknak -, hogyan védekezzenek a gyermekáldás ellen pirulákkal, óvszerrel, sőt, akár a művi terhességmegszakítás adta lehetőséggel, miközben az életvédelem, a gyermekvállalás öröme ezeken az előadásokon ritkán kerül elő. Sőt, hallom, amint sokan azt mondják – legelőször a felelőtlen párkapcsolatok következményeitől kell megóvnunk a gyermekeket. Mire azt válaszolom, hogy ennek legjobb módja éppen az élet ajándékának, a gyermekvállalás szépségének bemutatása lehet. Mert valóban nagy gond van az élet kultúrája körül, és üdvözlendő tény, hogy világi fórumon is létezik legalább huszonnégy óra, melyet az életnek szentelünk. Számos kórházban ezen a napon hivatalosan sem végeznek abortuszt. Idén sajnos éppen vasárnapra esik a világnap, amikor kórházaink amúgy is csak a sürgős műtéteket vállalják.

Tudathasadt korban élünk. Ugyanazon kórház egyik osztályán mindent megtesznek, hogy a koraszülöttek életét megmentsék, a folyosó végén pedig a megszületni vágyó életeket kioltják. Hivatalosan közzétett adatok is azt mutatják, hogy Európa az abortusz földrésze lett, ahol évente egymillió- százhatvanezer művi terhességmegszakítást hajtanak végre. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy Szlovénia vagy Ciprus nagyságú népesség tűnik el Európa térképéről. A születések száma tavaly 5,2 millióval csökkent, a szülést vállaló nők átlagéletkora harminc évre emelkedett. Mindebből adódik a kérdés, valójában mégis kinek ünnep az élet napja? Bízom benne, hogy mindenekelőtt azoké a fiataloké, akik gyanakvással nézik felnőtt társadalmunkat, és elég bátrak ahhoz, hogy ne akarjanak ebbe az értékvesztett világba beilleszkedni. És abban is bízom, hogy sok olyan felnőtt van, akik ezt velük együtt hasonlóan látják. A fiatalok mellé állnak, tanúskodva arról, hogy az élet szép, és nem kell csalni a boldogsághoz.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .