Négyezer jókívánságot kapott a százéves Erzsi néni

Erzsi néni huszonkét éve él az esztergomi idősotthonban. Az intézmény vezetője, Vodicskáné Ráczkövi Ildikó elmondta: mivel Erzsi néninek nincs családja, így nem számított nagy ünneplésre a századik születésnapján. „Itt, az otthonban meglepetésünnepséget rendeztünk számára, de úgy gondoltam, hogy a világ minden tájáról érkező képeslapok felolvasásával még nagyobb örömet szerezhetnénk neki.” Az intézményvezető egy közösségi oldalon tette közzé a felhívást, hogy üzeneteket várnak Erzsi néni századik születésnapjára. Január 5-én, a nagy napon több mint négyezer képeslap és számos ajándék várta az ünnepeltet. Bel- és külföldről, kistelepülésekről és nagyvárosokból is számtalan jókívánságot küldtek Erzsi néninek. Erdélyből, Angliából, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Belgiumból, Thaiföldről, Madagaszkárról, az Amerikai Egyesült Államokból, Norvégiából, Svédországból és Hollandiából is érkeztek küldemények, családi fotókkal ellátott üzenetek. Óvodások és iskolások rajzokat, kedves sorokat küldtek az ünnepeltnek. Munkaközösségek, intézmények, baráti társaságok, zenészek, színészek, családok, idősek és fiatalok egyaránt kivették a részüket a köszöntésből. A születésnapi ünnepségen meglátogatta és felköszöntötte Erzsi nénit Esztergom polgármestere, Romanek Etelka is.
A Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy közösséget teremtsenek az egyedülálló idős embereknek, akik így átadhatják élettapasztalataikat a fiataloknak. A szeretetszolgálat vallja, hogy a társadalom nem épülhet tovább az elődök tudása nélkül, s az idős emberek Istentől rendelt küldetése bölcsességük, tudásuk átörökítése a következő nemzedékekre. A segélyszervezet éppen ezért úgy gondoskodik az idősekről, hogy minden körülmények között megőrizhessék méltóságukat, és tevékeny, élő közösség vegye körül őket.
„Erzsi néni arra kért, mondjak köszönetet mindenkinek, és tolmácsoljam az örömét, amit a meglepetésajándékok és a képeslapok szereztek neki. Néhányat már a köszöntésekor felolvastunk, de az üzenetek nagy részét majd csak ezután tudjuk tolmácsolni neki. Mostantól kezdve mindennap izgalommal telik majd számára, hiszen több hónapra való jókívánság vár még rá” – mondta el az intézményvezető.
„Meg sem fogom érni, hogy végigolvassam ezt a sok gyönyörű üzenetet” – mondta Erzsi néni. Az otthon munkatársai persze azonnal cáfolták ezt, és megígértették vele, hogy új feladata teljesítésének érdekében is vigyáz majd az egészségére.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .