„Ne féljetek, papnak lenni jó!”

Csaknem húsz éve állt az olasz rendőrség szolgálatában Ernesto Piraino, amikor hivatást váltott: Leonardo Bonanno, a San Marco–scaleai egyházmegye püspöke február 11-én pappá szentelte. A dátum nem véletlenül esik egybe Szűz Mária lourdes-i jelenésének ünnepével, Ernesto atya ugyanis Máriára bízta papi szolgálatát. A szentelésen együtt ünnepeltek volt kollégái és régi plébániai barátai.
Piraino 1979-ben született egy Németországba emigrált olasz családban. Húszéves korában állt az olasz rendőrség szolgálatába, és Reggio Calabria megyében kezdett el dolgozni. Jézus iránti szeretete akkor erősödött meg benne, amikor 2006-ban oktatóként Scilla köz­ség egyik plébániáján dolgozott, ahol rendszeresen részt vett a szentségimádáson. „Jézus előtt állva naponta növekedett bennem a vágy, hogy neki ajándékozzam magam a papi szolgálatban. Lelkivezetőm óvatossága segített, hogy ez a mag idővel növekedhessen bennem.”
2011-ben megkezdte tanulmányait Reggio Calabria megye papi szemináriumában, 2015-ben pedig visszatért egyházmegyéjébe, ahol pappá szentelték.
Ernesto atya értékes tanácsot ad a fiataloknak, és nem csak nekik: „Szent II. János Pál pápa szavaival élek: ne féljetek! Nyissátok ki a kapukat Krisztus előtt, aki mindig tartogat valami különlegeset a számunkra. Neki adni az életünket azt jelenti, hogy boldogok leszünk, megtelik a szívünk örömmel. Biztosítalak benneteket arról, hogy papnak lenni jó, és boldogsággal tölti el az embert. Ne féljetek!”

Forrás és fotó: Avvenire.it

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .