Nagyvilág

Támasz a Szentföldi keresztényeknek

Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa április végi rádiónyilatkozatában azt mondta, hogy XVI. Benedek jelenléte Jézus életének helyszínein nagy jelentőségű mind a pápa, mind az egész egyház számára. A keleti keresztények támaszt, reményt merítenek majd látogatásából, amelyre a kisebbségi létből fakadó nehézségek közepette nagy szükségük van. Sajnos az utóbbi időben folytatódik a keresztények kivándorlása a Közel-Keletről. Ezért is fontos tehát a pápai út üzenete. Remélhetőleg a hívők az egész világon hozzájárulnak ahhoz, hogy a keresztényeknek ne kelljen elhagyniuk lakóhelyüket a háború miatt, vagy azért, mert nehezen tudják gyakorolni vallásukat – nyilatkozta Leonardo Sandri bíboros.

Iraki keresztények halála

Az észak-iraki Kirkukban április 26-án három keresztényt öltek meg, és többen megsebesültek. Közülük két káld katolikus asszony volt, egy pedig szír ortodox vallású. A káld katolikus püspökök április 28-án Ankavavóban, központi papnevelő intézetükben találkoztak, hogy megvitassák az ország keresztényeinek helyzetét. Május 1-jén három papot szenteltek.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, a KAP, a KNA, a La Croix, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .