Európa keresztény arculatáért…

A politikusok kötelességére utalva a főpapok hangsúlyozzák: ne illúziókat, hanem megvalósítható programokat hirdessenek. A katolikus hívek politikai nézetei legyenek összhangban az evangéliumi értékekkel – írják a portugál püspökök.

A francia püspöki konferencia április 29-ei nyilatkozata felhívja a figyelmet: a szavazópolgároknak tájékozottan kell dönteniük. Az Európai Unió legfontosabb eredménye, hogy több mint ötven esztendeje békében élhet Európa. Napjainkban azonban az egész világgal együtt Európa is pénzügyi és gazdasági krízist él át. Fontos, hogy ebben a helyzetben a nemzetek és régiók szolidárisan segítsék egymást. De a társadalmon belül is a gazdagok és szegények közötti szolidaritásra van szükség. Az ember nemcsak fogyasztó vagy termelő, hanem szociális, családi, kulturális és lelki értékek hordozója is. Ezen értékekre kell épülnie a társadalomnak, még ha ez valamennyiünk életvitelében fontos változásokat igényel. Fontos, hogy Franciaország olyan, meggyőződéses embereket küldjön az Európai Parlamentbe, akik minden ember és a teljes ember védelmében elkötelezettek.

A lengyel püspöki konferencia május 3-án fordult a hívekhez az európai parlamenti választás ügyében. Arra hívták fel a katolikusokat, hogy olyan jelöltekre szavazzanak, akik a katolikus egyház álláspontját képviselik az európai etikai, szociális kérdésekben, különösen is az emberi élet védelme, a házasság és a család vonatkozásában. Így járulhatunk hozzá mindnyájan Európa kultúrájának és keresztény arculatának megújításához.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .