Nagyvilág

Az eseményen a résztvevők megismerhették az evangelizáció történetét, élményt adott számukra az élő keresztút, a bűnbánat szentségének ünneplése, koncertek, tapasztalok megosztása. A tajvani püspöki konferencia már korábban felhívta a fiatalok figyelmét az esemény jelentőségére. Thomas Chung, az evangelizációs bizottság vezetője hangsúlyozta: bátorítsuk és készítsük fel fiataljainkat a nemzetközi, az ázsiai és a helyi ifjúsági találkozókon való részvételre. Ma az egyháznak szüksége van a fiatalokra, jobban, mint bármikor, de a fiataloknak is szükségük van az egyházra. Azon kell munkálkodnunk, hogy ők lehessenek az egyház főszereplői – írta a fiataloknak üzenetében a főpásztor. Tajvanon számos egyházi intézmény, buzgó szerzetesek, lelkes önkéntes világiak segítették e fontos esemény előkészítését, de mindez hiábavaló lett volna, anyagi segítség nélkül. A főpásztor felhívásában hangsúlyozta, hogy továbbra is sürgető szükség van anyagi támogatásra, amely segíti a fiatalokkal való foglalkozást és képzésüket az egyház és a nemzet jövője érdekében is.

Vatikáni Rádió

Ferences Kongresszus Vilniusban

A ferences fiatalok augusztus 18. és 24. között Vilniusban (2009-ben Európa kulturális fővárosa) rendezték meg ötödik európai kongresszusukat, amelynek mottója A vértanúságon keresztül a feltámadásig volt. Az ifjúsági kongresszus része annak az eseménysorozatnak, amellyel a nyolcszáz éves ferences karizmát ünneplik az egész világon. A találkozó résztvevői elzarándokoltak a litván ferences közösség és a helyi egyház szimbolikus helyeire is, többek közt a Három Kereszt-dombhoz, amely a XIV. században vértanúhalált halt szerzeteseknek állít emléket. A ferences fiatalok első európai találkozóját kilenc évvel ezelőtt rendezték meg Santiago de Compostelában, ezután 2001-ben Portugáliában, 2003-ban Horvátországban és Szlovéniában, majd 2006-ban Olaszországban.

Körössy László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .