Nagyvilág

A Boko Haram a végét járja

A nigériai Sokoto püspöke, Matthew Hassan Kukah szerint a Boko Haram nehéz helyzetben van. A nigériai terrorszervezet meggyengüléséhez a szomszédos Csád és Niger hadseregei nagymértékben hozzájárultak. Az Iszlám Állammal kötött szövetség híre csupán propagandafogás, amint a püspök fogalmazott: „Egy haldokló ló utolsó felhorkanása.” (KAP)

Az egyház nem hatalmi apparátus

Joachim Wanke nyugalmazott erfurti püspök március 8-i nagyböjti elmélkedésében, Halléban úgy fogalmazott: a paragrafusok helyett inkább a párbeszéd legyen az elsődleges az egyház életében. „Nagyon rossz volna, ha hatalmi játékok folynának a bíborosi testületben vagy a plébániai lelkipásztori tanácsokban. (KAP)

Vanuatu katasztrófája

Pusztító vihar söpört át az Ausztráliától északkeletre fekvő csendes-óceáni Vanuatu szigetcsoport felett. A vihar a házak nyolcvan százalékát lerombolta. Ferenc pápa szolidaritását fejezte ki a lakossággal. Mint mondta, imádkozik a halottakért, a sebesültekért és fedél nélkül maradtakért. A Pam nevű vihar március 13-án csapott le a szigetekre és kétszázötvenháromezer lakosára. Ausztrália és az Európai Bizottság már eljuttatta az első gyorssegélyeket a katasztrófa sújtotta területekre. (KAP)

A Szentlélek az egyházon kívül is tevékeny

Ferenc pápa március 15-én a déli úrangyala imádság alkalmával arról beszélt, hogy a Szentlélek az egyházon kívül is működik. „A keresztény tanítás és az egész teológia egyetlen mondatban összefoglalható: Isten határtalan szeretettel, ellenszolgáltatás nélkül szeret minket. Ennek a szeretetnek legszentebb és leghatékonyabb jele az Eucharisztia ünneplése, amikor a hívők megélik Jézus halálát és feltámadását. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .