Nagyvilág

Az európai választások elé

 

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) március 20-án dokumentumot tett közzé az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban, amelyet nálunk május 25-én tartanak. Miközben a gazdasági válság „feszültebbé tette a tagállamok közötti viszonyokat, és olyan szegénységhullámot teremtett, amely miatt számos fiatal reményvesztetté vált”, a püspökök arra buzdítják az embereket, hogy ne adják fel az európai gondolatot. Azt kérik a választóktól, hogy vegyenek részt a huszonnyolc tagállamban május végén tartandó európai parlamenti választásokon, a jelölteknek pedig azt ajánlják, hogy „a válság okozta kölcsönös károk tudatában” fordítsanak nagyobb figyelmet a leginkább kiszolgáltatottakra. (KAP)


A gyermekvédelmi bizottság tagjai

 

Ferenc pápa a kiskorúak védelmében létrehozott vatikáni bizottság tagjává nevezte ki március 22-én Marie Collins ír asszonyt, aki a hatvanas években maga is papi visszaélés áldozata lett, jelenleg pedig a visszaélésekkel szembeni küzdelem egyik szakértője. A testület nyolc tagjából öt világi személy, közülük négy nő. Az újonnan kinevezett Marie Collins mellett a bizottság tagja Hans Zollner jezsuita pszichológus, a Pápai Gergely Egyetem professzora, Sean Patrick O’Malley bostoni ferences bíboros, Hanna Suchocka volt lengyel miniszterelnök, Claudio Papale olasz jogász, Sheila Hollins nyugalmazott londoni pszichiáterprofesszor, Humberto Miguel Yáñez, Rómában élő argentin jezsuita és Catherine Bonnet francia pszichológus. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .