Nagyvilág

Amerika sajátos feladatáról

 

Ferenc, az első „amerikai pápa” a december 11-i általános fogadáson a Guadalupei Szűzanya (képünkön) ünnepe alkalmából üzenetet intézett az amerikai földrész mindkét – északi és déli – felének egyházához. Beszédében úgy fogalmazott: „Mária átölelte a nagy kiterjedésű amerikai kontinens valamennyi népét – azokat, akik korábban éltek, és azokat is, akik majd a jövőben találnak otthonra ott. Mária ölelése megmutatta, mire kapott meghívást Észak- és Dél-Amerika. Olyan föld ez, ahol különböző népek találkoznak; olyan föld, amely kész arra, hogy elfogadja az emberi életet annak minden szakaszában, az édesanya méhétől az időskorig; s olyan föld, amely mindenkor befogadja a bevándorlókat, a szegényeket és a társadalom peremére szorultakat. A nagylelkűség földje ez. Imádkozom mindnyájatokért, kedves fivéreim és nővéreim, és kérlek benneteket, hogy ti is imádkozzatok értem!” – mondta a szentatya. (VR)


 

Európa nem árulhatja el Ukrajnát

 

Az ukrán görögkatolikus egyház arra kéri az Európai Uniót, hogy vállaljon szolidaritást a kijevi tüntetőkkel. Bogdan Dziurach kijevi segédpüspök, az ukrán püspöki szinódus főtitkára úgy nyilatkozott: „Nagyon reméljük, hogy az Európai Unió meghallja népünk hangját, és nem marad tétlen szemlélője az eseményeknek.” A segédpüspök bízik abban, hogy Európa felelős vezetői nem árulják el Ukrajnát ebben a nehéz helyzetben, hiszen, mint mondta: „Ukránok százezrei azért vonultak az utcára, mert európainak vallják magukat.” (KAP)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .