Amikor a harangok szólítanak

„Amikor a harangok a templomba szólítják az embereket, Önök nemcsak az egyházba hívják a gyülekezetüket, de Isten igéjével magyarhoz kötik a magyart” – fogalmazott Áder János, és hangsúlyozta: Magyarország tisztelettel és elismeréssel tekint a határon túli egyházak közösségépítő munkájára. Az államfő úgy fogalmazott: a hívek mindenféle kérdéssel, döntéssel bizalommal fordulnak a szolgáló egyházhoz, „nemcsak az égi, de földi ügyeiket is igyekeznek az örök törvényhez igazítani”. Támaszra lelnek az egyház tudásában, emberségében, várják a megerősítést, keresik az igazságot – tette hozzá.


A köztársasági elnök felidézte, hogy az észak-amerikai magyarok körében megtapasztalta, mit jelent egy közösségben, ha anyanyelven szól az egyház. Látogatása alkalmával vendége lehetett katolikus, református és zsidó közösségnek is, és – mint mondta –, azt látta, hogy a magyar papok és lelkészek az oktatással, a szervezéssel, de már puszta jelenlétükkel is „a politikai nemzet nyelvi, kulturális együvé tartozását segítik”. Olyan természetesen, mint amilyen természetes, hogy anyanyelvén imádkozik a hívő ember – mondta Áder János.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .