Nagyvilág

Elhunyt Stanisław Nagy bíboros

II. János Pál pápa egykori barátja, Stanisław Kazimierz Nagy magyar édesapa és lengyel édesanya gyermekeként született 1921-ben a sziléziai Katowice közelében, Bieruńban. 1937-ben csatlakozott a Jézus Szent Szívének Papjai Kongregációhoz (dehoniánusok), 1945-ben szentelték pappá. 1958-tól a lublini katolikus egyetemen tanított. A hetvenes évek elején tagja volt a Nemzetközi Teológiai Bizottságnak, valamint a katolikus–evangélikus vegyes bizottságnak. II. János Pál 2003 októberében szentelte bíborossá. (VR)


Egyre több blaszfémiaítélet Egyiptomban

Európai politikusok tiltakoznak a legutóbbi egyiptomi fejlemények miatt. Június 4-én egy kairói bíróság negyvenhárom személyt ítélt hosszú börtönbüntetésre. A Konrad Adenauer Alapítványnak is távoznia kell az országból. Mióta a muszlim testvérek pártja hatalomra került, szélsőséges muzulmán nyomásra egyre több káromlásítélet születik, és ezek jelentős mértékben érintik a kopt keresztényeket is. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .