Közös imádság Szíria békéjéért

A helyzet jelenleg is zavaros. A kegyetlen Asszad-rezsimmel szemben heterogén, fegyveres ellenzék áll szemben. Alaviták, Irán, illetve a libanoni Hezbollah támogatását élvező síiták az egyik oldalon, az arab világ nagy részének rokonszenvére számító szunniták a másikon. A kisszámú keresztény a helyzet túsza, elfeledve, nagy hatalmú barátok nélkül. A nemzetközi közösség tehetetlen. A világ vezetői közül egyedül Ferenc pápa emelte fel szavát: „Minden elvész a háborúval, minden megnyerhető a békével.”


A hívő ember azonban nem tehetetlen. A Sant’Egidio közösség szeretettel hív minden jóakaratú embert június 19-én, a Szent Flórián görögkatolikus templomban (Budapest II., Fő utca 88.) 19.30 órai kezdettel tartandó ökumenikus imaórájára. Vezeti és homíliát mond: Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus püspök. Forduljunk közösen a Béke Fejedelméhez, hogy adja meg a foglyoknak a szabadulást, Szíria keresztényeinek és egész népének a béke ajándékát, amelyet a világ nem, hanem egyedül Krisztus tud megadni.

Sant’Egidio közösség

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .