Ausztriai árvíz

Felső Ausztria: A karitász segített

Az Inn és a Duna áradása által érintett területen árvízi központokat állított fel a felső-ausztriai karitászszervezet. A lakosság nemcsak anyagi segítséget vár, de lelki támogatásra, emberi közelségre is szüksége van. A karitászközpontok tájékoztatást és tanácsot is adtak, kapcsolatot tartottak a védelmi egységekkel. Ludwig Schwarz linzi megyés püspök meglátogatta az ottensheimeri karitászirodát, és elismerését fejezte ki a gyors és hatékony segítőtevékenység láttán. Számos plébánia és más egyházi intézmény is a bajbajutottak rendelkezésére állt. A püspök elrendelte, hogy a szentmiséken gyűjtést rendezzenek az árvízi károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. (KAP)


Voralberg messze a Dunától

Benno Elbs, a Feldkirchi egyházmegye kinevezett püspöke június 7-én levelet intézett a plébániákhoz, amelyben kérte, hogy június 15–16-án rendezzenek gyűjtést az árvíz károsultjainak javára. Arra biztatta az egyházközségeket, hogy válasszanak maguknak Duna menti plébániai partnerközösségeket, így az adományokat közvetlenül és gyorsan tudják eljuttatni a rászorulókhoz. (KAP)

Klosterneuburg megdupláz

A klosterneuburgi apátság ünnepén összegyűlt perselyadományokat teljes egészében az árvízkárosultak megsegítésére fordítják, mégpedig úgy, hogy a hívők felajánlásaiból összegyűlt összeget az apátság saját kasszájából megduplázza. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .