Nagyvilág

Nigériai összecsapások

A nigériai biztonsági alakulatok évek óta küzdenek az ország északkeleti részében az iszlamista Boko Haram szekta ellen. Az április 20-ai hétvégén a fegyveres összecsapások száznyolcvanöt áldozatot követeltek. A felkelők egy mecsetben sáncolták el magukat, és a katonaság bekerítette őket. Mintegy tizenkét környékbeli lakóház leégett. (AP)

A francia katolikus egyház az egyneműek házasságáról

Április 23-án a francia parlament véglegesen igent mondott az egyneműek házasságkötését engedélyező törvényjavaslatra. Az eredmény hallatán Bernard Podvin, a francia püspöki konferencia szóvivője az AFP hírügynökségnek nyilatkozva „mély csalódottságának” adott hangot, annak ellenére, hogy – mint mondta – „várható volt az eredmény”.

„Megnyilvánult a képviseleti demokrácia – fogalmazott Bernard Podvin. – De hogyan állíthatjuk, hogy a közvélemény kívánta ezt a reformot, amikor látjuk a felmérések ingadozó eredményeit és a tüntetők tiltakozását? A katolikus egyház továbbra is élni fog a szabad véleménynyilvánítás jogával, ahogyan e törvénnyel kapcsolatban 2011 óta teszi, mindig tiszteletben tartva az intézményrendszert és az erőszakmentességet.” (La Croix/ MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .