Értékőrzők

Idén lesz tíz éve annak, hogy elhunyt az alapítvány egyik oszlopos tagja, Prokop Péter, a Kalocsa–kecskeméti egyházmegye pap festője és írója. Az évforduló alkalmából a hét főt számláló alapítvány a jelenlegi elnök, Németh László vezetésével április 26-án Kalocsára látogatott, ahol Bábel Balázs érsek fogadta őket. A Rómából érkező zarándokok az érseki kápolnában bemutatott szentmisét követően felkeresték Prokop Péter sírját, amelyen elhelyezték a megemlékezés virágait. A Szent István Ház hűségesen őrzi Prokop Péter festményeit a szobákban és a folyosókon, az ő alkotásait láthatjuk a kápolnában az oltárnál, de az üvegablakok is az ő művei. A zarándokházban érintetlenül áll a mester egykori műterme is, abban az állapotában, ahogyan azt a művész 1999-es hazatelepülésekor hagyta.

Az alapítvány tagjai ellátogattak Szegedre is, ahol Kiss-Rigó László püspök vendégszeretetét élvezték, majd másnap felkeresték Ópusztaszert, a honfoglalás emlékhelyét. Útjukra elkísérte őket Ruppert József egykori elnök is. Ez a zarándoklat is hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány megőrizze múltjának értékeit, és jó kapcsolatokat ápoljon a magyarországi egyházmegyékkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .