Nagyvilág

Riói előkészületek

A brazíliai Rio de Janieróban folynak az előkészületek a július végi ifjúsági világtalálkozóra. Különösen Guaratiba városrész lakói reménykednek abban, hogy a nemzetközi eseménynek köszönhetően sokat javul majd élethelyzetük. Július 28-án Ferenc pápa itt mutatja be a találkozó zárómiséjét, amelyre résztvevők százezreit várják. Az évtizedek óta elhanyagolt városrészt addigra aszfaltutak kötik majd össze a várossal. Április közepén óriási esőzések nehezítették a munkát. (KNA)


Venezuela: Újra kell számolni a szavazatokat

A püspöki konferencia állásfoglalása szerint újra kell számolni a venezuelai elnökválasztás szavazatait, tekintettel arra, hogy a két félre leadott voksok száma között nagyon kicsi az eltérés. Az ellenzéki Henrique Capriles bejelentette, csak akkor ismeri el az elhunyt Chavez elnök által utódjaként megjelölt Nicolás Maduro korábbi autóbuszvezető győzelmét, ha hiteles körülmények között újraszámolják a szavazatokat. (KAP)

“Pogányok udvara” ezúttal Mexikóban

Mexikóban rendezik meg a Pogányok udvara elnevezésű párbeszédfórumot május 6. és 9. között. A Kultúra Pápai Tanácsa Gianfranco Ravasi bíboros vezetésével az idén először választott a rendezvénynek Európán kívüli helyszínt. A mexikói egyetemen Laicitás és természetfölötti címmel tartanak majd párbeszédfórumokat nem hívő professzorok részvételével. (KAP)

Az utolsó Begina halála

A nyugat-belgiumi Kortrijkban kilencvenegy éves korában elhunyt Marcella Pattyn, az utolsó begina. Halálával egy nyolcszáz éves hagyomány zárult le. A beginák a középkortól fogva olyan egyedülálló nők voltak, akik szegénységi, tisztasági és alázatossági fogadalmat tettek, és úgynevezett beginaudvarokban közösségben éltek és dolgoztak. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .