Vatikán

A Kúria prémiuma a szegényeké

A római kúria hagyománya volt, hogy az új pápa hivatalba lépésével összefüggésben elvégzett különmunkáik elismeréseként prémiumban részesültek. Ferenc pápa azonban úgy rendelkezett, hogy ezt a pénzösszeget az idén nem a kúria tisztviselői, hanem a rászoruló szegények kapják. (KNA)


A szentföldi családokért

Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának elnöke április 15-én, Rómában, a Názáreti Nemzetközi Csa-
ládközpont Alapítvány sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy tizenkétmillió eurót fordítanak a szentföldi családok megsegítésére. Az épülő családközpont alapkövét XVI. Benedek pápa helyezte el, még 2009-ben. (KAP)

“Osztozom az anyák fájdalmában”

Az argentin diktatúra időszakában – 1976 és 1983 között – a dél-amerikai országban több tízezer személy, köztük számos fiatal tűnt el nyomtalanul. Ezeknek a fiataloknak a hozzátartozói – főként az anyák – minden este néma tüntetést tartottak Buenos Aires főterén, a Május téren. Bátor tettüknek híre ment a világ minden táján. „A pápa osztozik annak a számtalan anyának a fájdalmában, akik Argentína történelmének ebben a nehéz időszakában veszítették el gyermekeiket” – írja Ferenc pápa a Plaza de Mayó-i anyák vezetőjének, Hebe de Bonafini asszonynak küldött üzenetében. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .