Nagyon jó az Úr minden műve!

A tábor mérlege: háromszázharminc fiatal, húsz lelkipásztor, öt nap, három altábor és egy felejthetetlen élmény… A tábor központi témája a teremtett világ védelme volt; ehhez választottak egy idézetet Sirák fia könyvéből: „Nagyon jó az Úr minden műve!” Az ember keresi a helyét a teremtésben, és megtapasztalja, hogyan használja ki ezt a világot. Amikor azonban találkozik önzésének áldozataival, magába száll, és keresni kezdi az utat a megoldás, egy élhetőbb világ felé. Végül mindenkit meghív, hogy forduljunk imával az Isten felé.
A résztvevők legtöbb idejüket az altáborokban töltötték. Ha egy kíváncsi érdeklődő ilyenkor végigsétált a helyszíneken, változatos, izgalmas eseményeknek lehetett tanúja. A legfiatalabbak arról beszélgettek, hogyan írnak az evangéliumok az életről, kisebb csoportokban élethimnuszt írtak, bekötött szemmel templomot építettek, a természetben sétálva gyönyörködtek az élet csodáiban. A második altábor fiataljai oltárt állítottak, és a falakat mindennap újabb képekkel, gondolatokkal, élményekkel gazdagították.

A harmadik altábor résztvevői előadást hallgattak a szerelemről és a tisztaságról, majd rögtönzött színjátékokban mutatták be, mennyire sokféle, különböző módon képes megnyilatkozni a szeretet. A tábor legmeghatározóbb pillanatai a közös szentmisék voltak, amikor a résztvevők együtt köszöntötték az Urat. Erdő Péter bíboros is ellátogatott a táborba, és a fiatalok kérdéseire válaszolva többek között azt is elmondta, hogyan lett pap, és milyen zenét szeret hallgatni. Felejthetetlen emlék volt az is, amikor a fiatalok esőben zarándokoltak Bodajkra. A tábor zenei szolgálatát az imperfectum együttes látta el. Ők írták a találkozó himnuszát, és hatalmas lelkesedéssel bírták rá a táborozókat arra, hogy vidám énekükkel az Urat dicsérjék. Milyen volt a negyedik EMIT? A fiatalok szavaival: „programdús”, „sokat nevettünk, játszottunk, beszélgettünk”, „rengeteg jó fej volt, sok új barátot szereztünk, áldást kaptunk, hogy áldás lehessünk mások számára”. A táborban megtapasztalhattuk: valóban nagyon jó az Úr minden műve!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .