Nagy Károly-díj Andrea Riccardinak

Marco Impagliazzo, a Szent Egyed közösség elnöke úgy fogalmazott: „Nagy megtiszteltetés, hogy ezt az értékes díjat Andrea Riccardi és a Szent Egyed közösség kapta. Ez az elismerés erősíti a közösségnek a különböző kultúrák, vallások közötti párbeszédért végzett munkáját, és ösztönzi tagjainak mindennapi erőfeszítéseit a békéért, az együtt munkálkodó társadalomért és azért, hogy Európát és Afrikát közelebb hozzák egymáshoz.”

Aachen városa 1950 óta olyan magánszemélyeknek vagy intézményeknek ítéli oda a díjat, akik Európa egységének ügyét különösen is szívükön viselik, és ezért dolgoznak. A díj átadására a hagyományok szerint minden évben Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén (áldozócsütörtökön) kerül sor. A plakett Aachen városának XII. századból származó címerét mintázza, amelyen Nagy Károly császár trónon ülő alakja látható. II. János Pál pápán kívül a kitüntetés birtokosa többek között Konrad Adenauer, François Mitterand, Helmut Kohl, Václav Havel, Tony Blair, Bill Clinton és Angela Merkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .