Nagy és értékes áldozat

Fotó: Hencz Márton

 

Az emlékezés keresztúti ájtatossággal és rózsafüzér imádsággal kezdődött. Ezután Magyaros László mosoni segédlelkész szentmisét mutatott be a vértanú püspök tiszteletére. Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató és Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusa koncelebrált.
„Tudjuk, hogy nincsenek véletlenek. Úgy gondolom, a Jóisten csodálatos gondviselésének része az is, hogy ezekben a napokban az Apor püspök úr ereklyéjét is tartalmazó missziós kereszt éppen Gyulán látható, ahol huszonhárom éven keresztül volt plébános. Ez a missziós kereszt, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak a magyar szentek és boldogok ereklyéit őrző előképe, segíti lelki készületünket, és megmutatja, hogy oly sokan, köztük Apor püspök úr is, olyan nagy és értékes áldozatot tudtak hozni, amit csak Jézustól lehet elsajátítani” – fogalmazott szentbeszédében Magyaros László.
A szentmise után Bognár István litániát vezetett Boldog Apor Vilmos püspök sírjánál. Az esemény szentségimádással zárult.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .