Müller bíboros: Nem volt nézeteltérés közöttünk a pápával

A német bíborost meglepte a pápa döntése, hogy nem hosszabbítja meg a Hittani Kongregáció prefektusi szolgálatára vonatkozó mandátumát. „Nem volt nézeteltérés közöttünk Ferenc pápával” – fogalmazott a főpásztor a mainzi Allgemeine Zeitungnak adott interjúban július elsején, szombaton. Hozzátette: „A pápa úgy határozott, hogy mostantól csak ötéves szolgálati időket engedélyez, és én vagyok az első, akinél ezt érvényesítette.” A Szentatya június 30-án, pénteken személyesen közölte vele döntését.
Müller bíboros ötéves mandátuma a Hittani Kongregáció élén hivatalosan július 2-án ért véget. A Vatikán július elsején, szombaton tette közzé a meglepetésnek számító hírt, hogy a Hittani Kongregáció prefektusi hivatalát mostantól a testület eddigi titkára, Luis Francisco Ladaria Ferrer spanyol érsek tölti be.
Gerhard Ludwig Müller ennek ellenére Rómában marad, derül ki nyilatkozatából. „Továbbra is bíboros vagyok, folytatom tudományos munkámat. Elegendő feladatom van” – mondta el az interjúban.
A Mainz-Finthenből származó hatvankilenc éves német főpásztor – sajtóközlemények szerint – július első hétvégéjét szülővárosában töltötte, hogy együtt ünnepeljen egykori osztálytársaival ötvenedik érettségi találkozójukon. A mainzi Allgemeine Zeitung értesülései szerint Müller bíboros július 2-án, vasárnap 10 órakor szentmisét mutatott be a helyi székesegyházban a székeskáptalan meghívására.

Forrás és fotó: Katholisch.de

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .