Mozgó kolostor – tizenkilencedszer

„Szeretettel hívunk és várunk minden fiatalt és kevésbé fiatalt. Zarándoklatunk kiváló alkalom önmagunk teljesebb megismerésére, a vidámságra, az emberi kapcsolatok építésére és a testmozgásra – mondja Dobszay Benedek, a zarándoklat fő szervezője. – Az út fáradságát és imáinkat idén is felajánljuk a papi és szerzetesi hivatásokért. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a velünk tartók közül néhányan elköteleződnek a megszentelt élet valamely formája iránt, illetve vannak, akik e napokban találnak rá későbbi házastársukra.”


A ferenceseken kívül más rendekhez tartozó férfi és női szerzetesek is bekapcsolódnak a programba. Az elmélkedések idén a hitről, a kételyekről, az igazi boldogságról, az emberi természet és a vallásosság kapcsolatáról és az egyenes, vagyis a lelkiismeret szavát követő életről szólnak.

 

Bármely korosztály tagjai jelentkezhetnek, de a népes csoport együtt haladása szempontjából fontos, hogy minden zarándok megfelelő kondícióban legyen a napi átlagosan huszonöt kilométeres út megtételére és a tábori körülmények elfogadására. Az immár hagyományos útvonal, melynek hossza százharminc kilométer: Esztergom–Szob-Márianosztra–Kemence-patak– Szécsény–Mátraverebély-Szentkút.

A jelentkezők augusztus 10-éig regisztrálhatnak a www.ferencesek.hu/zarandoklat honlapon, ahol a részletes program és más tudnivalók is megtalálhatók.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .