Mozduljunk ki!

Kolbászfesztivál Fonyódon

A Balaton télen? Mit lehet ott csinálni? Hát kolbászfesztiválra menni! A Fonyódi Kolbászfesztivál a téli Balaton egyedülálló gasztronómiai és társadalmi eseménye, amelyet február 24-én és 25-én rendeznek meg sok fellépővel, programokkal.
A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Kecskesajt és szürke marha, mangalica, füstölt különlegességek, kolbászok, szalámik, rétessütés, erdélyi kürtőskalács, langalló és további válogatott finomságok. A szervezők fő feladatuknak tekintik a családok elérését, a hagyományok megismertetését a gyerekekkel. A versenyek között szerepel a hagyományos kolbásztöltés, a háziszalámi- és házikolbász-készítés. A rendezvény látogatása ingyenes.
Helyszín: a fonyódi városi sportcsarnok és környéke.
Honlap: www.kolbaszfesztival. info

ZsebSzínháZ Kecskeméten

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon gyönyörűen felújított, üvegmozaikokkal díszített színház- és mozitermében hetedik évadjához érkezett a kisgyermekes családok részére ajánlott ZsebSzínháZ.
Február 25-én, szombaton 14 órától Égbőlpottyant vendégeink: Döbrentey Ildikó és Levente Péter, valamint Gryllus Vilmos Ki kopog? című műsora lesz látható. Szárnyaló képzeletünk és játékos kedvünk benépesíti a színpadot és a nézőteret. Az előadás után a Szivárványjátéktár várja a résztvevőket.
Honlap: www.kio.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .