Motoros zarándoklatot tartottak Pálosszentkúton
Fotó: Ignácz János

 

A motoros zarándoklat összekapcsolódott a nagycsaládosok regionális találkozójával, amelyet ugyancsak Szentkúton rendeztek meg.
Kikapcsolódás, találkozás, beszélgetések jellemezték a rendezvényt. Az egyik résztvevő úgy fogalmazott: azért jött szívesen, mert ez a találkozó nagyon emberi, józan, humoros, és minden a helyén van benne. Érződik a programon a pálos lelkiség, a pálosok alapmotivációja: Istenért és népünkért.
A találkozó napjaiban a motorosok bekapcsolódhattak a szerzetesek napi imájába, a zsolozsmázásba. Szombaton szentmisét ünnepeltek Csóka Jánossal, a rend magyarországi tartományfőnökével.
Ezt követte a motorosok felvonulása Kiskunfélegyházára, ahol a Szent István-templomnál áldásban részesültek a motorok és gazdáik. Délután nagycsaládos programok követték egymást, és a zarándokok közös motorozást tartottak, amelynek úti célja a soltszentimrei Csonka-torony volt.

Forrás: Magyar Pálos Rend

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..