Mit vár az új évtől?

Az adventi várakozásra “felelő” karácsony után pár nappal már tele vagyunk újabb várakozásokkal. Kezdődik egy új év – nem is nagyon biztató kilátásokkal. Annál fontosabb tisztáznunk: mit is várunk ettől az esztendőtől? – Ezzel a kérdéssel szólítottunk meg többeket az óesztendő utolsó napjaiban.

Megváltoztatni a politikát, és újragondolni az anyagi javakhoz való viszonyt
Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője

A hátunk mögött hagyott esztendő, különösen a kibontakozó pénzügyi és gazdasági válság okán azt várom, a 2009-es év a kijózanodás és az igazi értékeink tudatosodásának éve lesz. Bízom abban, a mostaniakhoz képest még sokkal többen ismerik fel a politika alapvető megváltoztatásának szükségességét és elkerülhetetlenségét. Azt várom és azt szeretném, ha a megfelelő tanulságokat levonva az emberek és persze a politika sokkal tudatosabban fordulna az igazi értékek felé. A pénzügyi és gazdasági válság kontrasztjában vizsgálva, az egész északi civilizációnak meg kell tanulnia mértéket tartani, és újra kell gondolnia az anyagi javakhoz való viszonyát. Legáltalánosabb értelemben a keresztény elkötelezettségünk okán vallott értékekre gondolok.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .