Miénk az első ökojátszóház

Az Európai Unió támogatásával, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, a nyíregyházi Egészséges és Fenntartható Jövőért Alapítvány, valamint az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által létrehozott intézmény Futurobiról, egy kis robotról kapta a nevét, aki a gyerekek segítségét kéri a Föld és a jövő megmentéséhez. Természetes anyagokból készült csúszdák, labirintusok, titkos kuckók, PET-palackból megálmodott állatok, újrahasznosított textilből készült, ülőkének használható kígyók mellett mozgásvezérelt játékok, valamint beszélő robot is várja a gyerekeket.

A főépület mellett külső játszóteret és faházakat is építettek, így nyári táboroknak is otthont adhat majd az intézmény. Az idelátgató gyerekek játékos formában tanulhatnak a környezetvédelemről és az egészséges életmódról. A célkitűzésekhez hűen a büfében nem cukros üdítők és chipszek közül lehet választani, hanem frissen facsart gyümölcsleveket, valamint bioételeket kínálnak.
Sok szakember szerint a most felnövő generáció az utolsó, amelynek tagjai még tudnak tenni valamit a Föld megmentése érdekében, ezért az ő gondolkodásmódjukat kell formálni. Ebben a küldetésben segít Futurobi, aki barátjával, Danival a jövőbe utazva próbálja helyrehozni azokat a környezeti és egészségügyi károkat, problémákat, amelyeket az emberek okoztak. Kalandjaik során azonban mindig rájönnek arra, hogy a megoldás a jelenben van.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .