Megdöbbentő fogalmazás

Valójában ugyanis arról van szó, hogy Genfben, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának meghallgatásán most először szólalt fel a Szentszék képviselője, Silvano Tomasi érsek. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Vatikán a szexuális visszaélések elleni küzdelem példaképe kíván lenni, s ennek érdekében egyházi területen határozottan lép fel a gyermekek védelmében. Ezért megszigorította az egyházjogi büntetéseket, és szorosan együttműködik az igazságszolgáltatás állami intézményeivel. A Szentszék hangsúlyozza, hogy minden államnak joga és kötelessége a gyermekek elleni visszaélések megakadályozása.

 

A megelőzés érdekében a római Pápai Gergely Egyetem a müncheni érsekség gyermekvédelmi központjával együttműködve úgynevezett e-learning (elektronikus tanulmányi) programot készített. Ferenc pápa pedig decemberben bizottságot hozott létre, melynek új javaslatok kidolgozása a feladata.
A szentatya éppen január 16-án beszélt arról, hogy a katolikusoknak bűnbánatra és önkritikára van szükségük a szexuális visszaélések botrányával kapcsolatban. Ezek az esetek az „egyház szégyenét” jelentik, melyet olyan személyek okoznak, akik híján vannak az igazi Isten-kapcsolatnak – fogalmazott beszédében a pápa.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .