„Mária-torony” játszóvár

Fotó: Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium (Sopron)

 

 

Az óvodások a Hallgatag erdő… című Gryllus-dallal köszöntötték a főpásztort, aki az új játszótorony megáldására érkezett a Lövérekben található óvodába.
Veres András, miután rövid liturgia és közös imádság keretében megáldotta a „Mária-torony” elnevezésű játszóvárat és az új udvari játékokat, Isten segítségét kérte, hogy a gyerekek mindig örömüket leljék a játékokban.
Oláh-Locsmándi Zsófia óvodavezető, igazgató­helyettes köszöntőjében úgy fogalmazott, a soproni Lövérek erdeje kincseket rejt: ezt az óvodát és a benne játszó gyermekeket, akik itt tölthetik óvodáséveiket. „Nagyon várjuk már, hogy végre megérkezzen a tavasz, és több időt tölthessünk óvodánk kertjében, hisz nagy örömünkre udvarunk szép új játszóvárral bővült, amely a Győri egyházmegye támogatásával valósulhatott meg” – tette hozzá az óvodavezető.
Oláh-Locsmándi Zsófia elmondta, az új játszó­teret a régi és balesetveszélyes játszóvár hatósági kötelezettséggel történő elbontása után alakíthatták ki. Az új játszóeszköz a győri püspökség támogatásával tavaly karácsonyra készült el. A gyerekek azonnal birtokba vették a játékokat, és az ároni áldással mondtak köszönetet a főpásztornak.
A korábbi Árpád-házi Szent Margit Óvoda az idei tanévtől a Szent Orsolya Gimnázium és Általános Iskola tagintézményeként működik.

Forrás: Győri egyházmegye

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .