Magyarország új nunciusa átadta a megbízólevelét

A nuncius, akinek papi hivatása kibontakozásában is fontos szerepet játszott a magyar közösség, ezután nemzeti emlékhelyünkön, a Hősök terén megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.
Ferenc pápa július 4-én nevezte ki Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává.
Az Apostoli Szentszék új budapesti nagykövete, aki 1946. május 30-án South Bendben (Amerikai Egyesült Államok, Indiana) született, legutoljára Ugandában szolgált apostoli nunciusként.
1972. december 23-án szentelték pappá szülővárosában. Matematikai bakkalaureátusi fokozatot, majd Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen teológiai diplomát szerzett.
1975 és 1983 között teológiai tanár volt a ghánai Cape Coast regionális szemináriumában. 1983 és 1990 között az Isteni Ige Társasága ghánai és togo-benini tartományának elöljárójaként szolgált. 1990 és 1994 között a verbiták generális tanácsának titkári tisztségét töltötte be.
1995. április 1-jétől az Elvándorlók és Úton Lévők Lelkipásztori Gondozásának Pápai Tanácsánál teljesített szolgálatot, 2000. április 6-tól a testület titkárhelyettese volt.
2005. augusztus 24-én Benin és Togo apostoli nunciusává nevezték ki. 2013. február 2-án ugandai apostoli nunciusi kinevezést kapott. Michael August Blume angolul, olaszul, franciául és németül beszél.

Forrás és fotó: Apostoli Nunciatúra

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .