Magyarok Biblája – kézzel másolva

Az Újszövetség 27 könyvből és 7959 versből áll, de az Ószövetség sokkal hosszabb: 39 vagy 45 könyv alkotja – aszerint, hogy miként számoljuk –, és 23 214 vers található benne. Ennek a terjedelmes szövegnek a lemásolásához közel tízezer emberre van szükség. Ezt a feladatot nem oldhatjuk meg egy városon belül. A programot egész Magyarországra szeretnénk kiterjeszteni, sőt a határainkon túli magyar közösségeket is szándékunkban áll bevonni a közös munkába. Délvidéken, Zentán és Erdélyben már javában folyik a szervezés. A Zsoltárok könyve, Tóbiás és Judit könyve, illetve a Példabeszédek könyve másolása már megkezdődött. A programhoz további közösségek kapcsolódását várjuk, hogy augusztus 20-ára elkészüljön a Magyarok Bibliája.

Az Ószövetség legrövidebb verse így hangzik: „Ne ölj!” (Kiv 20,13), az Újszövetség legrövidebb verse ez: „Jézus könnyezett” (Jn 11,35). Mindkettő nagyon fontos és elmélkedésre indító mondat korunkban is.

A másolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalók megtalálhatók honlapunkon: szegedtarjanplebania.hu/Biblia-masolas.html.

Bárki regisztrálhat a weboldalon található táblázaton keresztül. Ha mégsem sikerül, kérem, jelezzék e-mailben a benyik.gyorgy@gmail.com címen.

Köszönjük, hogy Ön is csatlakozik a tízezer magyar írástudóhoz!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .