Ludi Savarienses

Az ókori élet elevenedik meg e néhány napon: az utcákon tógába öltözött hölgyek s urak sétálgatnak, légiós csapatok vonulnak, élükön a centurióval. E remek hangulatnak részese lehet az idelátogató, s ha kedve tartja, alaposabban is megismerkedhet a rómaiak életével, szokásaival. Az egyik legnépszerűbb helyszín a Történelmi Témapark (I. századi római erődrekonstrukció), ahol az ország hagyományőrző csapatai mellett Európa kiválóságai is bemutatkoznak.


Gladiátorjátékokkal szórakoztatják a közönséget a Collegium Gladiatorium harcosai, a római kori harcászattal ismertet meg a Savaria Legio, és Kassai Lajos lovasíjász mellett a Haramza testvérek lovasbemutatóját is megtekinthetjük. A gyerekek a Kalandvár árnyas parkjában találnak kedvükre való elfoglaltságot, lesz játszóház, bábjáték, mesejáték, kenuzás a Gyöngyös-patakon. Varró Dániel megzenésített versei, Méhes Csaba pantomimművész és Gryllus Vilmos előadása is szép élményt ígér. A Fő téri Fórum színpadon a világzene, a dzsessz, a szving képviselői lépnek föl, a Borok Utcája pedig az ország legkiválóbb borai mellett a legkiválóbb művészek programjait is kínálja: fellép itt Palya Bea, a Vujicsics együttes és a Boglya Népzenei Együttes. A Mediterrán Udvarban salsabemutató, táncoktatás lesz, boogiewoogie, blues, latin zene szól majd, s fellép az egyre népszerűbb helyi zenekar, a Rest in Peace is. Idén is várja az érdeklődőket a Karneválszínház – ezúttal Ovidius Átváltozások című művét tűzik műsorra.

Az esemény leglátványosabb része a jelmezes felvonulás, amikor a nyolcszázezer fős, színes-hangos menet végigvonul a belváros utcáin, hagyományőrzőkkel, zenészekkel, mutatványosokkal és a város civil szereplőivel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .