Lourdes-ban meggyógyult nővért fogadott a pápa

Fotó: L’Osservatore Romano

 

A Szent Család és a nyolc boldogság iskolájába kell járnunk ahhoz, hogy megtanuljuk az alázatot – fogalmazott a Szent Márta-házban tartott napi szentmiséje homíliájában Ferenc pápa. A liturgián részt vevő hívek egyike, Bernadette Moriau jól megtestesíti ezt a fajta alázatot.
A francia kegyhelyen vele történt a legutóbbi, hivatalosan is elismert csoda. A szerzetes nővér a pápai misén való részvételével kapcsolatban úgy fogalmazott: mindig nagyon kicsinek érzi magát, amikor ilyen megtiszteltetés éri.
Bernadette nővért elkísérte a szertartásra Jacques Benoit-Gonnin beauvais-i püspök, valamint Jean-Marie Guénois, a Le Figaro című francia napilap főszerkesztője és vallási szakújságírója is. Ez utóbbival együtt jegyzi a nővér a lourdes-i csodáról szóló önéletrajzi könyvét, amely Az életem csoda (Ma vie est un miracle) címmel jelent meg.
A kötetben a nővér arról ír, hogy csaknem negyven éve szenvedett már ülőideg-gyulladásban, amely részleges paralízissel is járt, amikor egy 2008-as lourdes-i zarándoklat után meggyógyult.
Az egyházmegye által közzétett videón Moriau nővér úgy nyilatkozott: miután hazatért a zarándoklatról, egy hangot hallott, amely arra kérte, vegye le a lábáról a járógépet. Megtette, majd rögtön ezután magától járni kezdett.
Egy-egy csodálatos gyógyulás kivizsgálása során az első lépés mindig az, hogy a helyi püspök felállít egy egészségügyi szakemberekből álló testületet, amelynek tagjait megbízza a történtek elemzésével és azzal, hogy számoljanak be vizsgálódásuk eredményeiről. Ezek a bizottságok a legtöbb esetben nem ismerik el csodaként a történteket. A Lourdes-i Orvosi Bizottság például, bár több mint nyolcezer rendkívüli gyógyulást dokumentált, közülük csak hetvenet ismert el csodaként.
Bernadette nővér a január 21-i szentmise végén Ferenc pápának ajándékozta könyve egy példányát. „Magával ragadott ez a találkozás” – mondta a riportereknek a találkozó után.
A szerzetes nővér szerint vitathatatlan Ferenc pápa jezsuita karaktere, de emellett ferences lelkület is jellemzi, nagyon hasonló Assisi Szent Ferencéhez.

Forrás: Aleteia
Fordította: Agonás Szonja

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .