Lourdes-ban jártak a Tour de France versenyzői

Lourdes az elmúlt hetven évben nem volt állomása a Tour de France-nak. Idén néhány versenyző megragadta az alkalmat, hogy imádkozzon a kegyhelyen, és Mária közbenjárását kérje a jelenések barlangjánál. Ellátogatott a kegyhelyre Julien Vermote belga, Guillaume Martin és Maxime Bouet francia, valamint Andrea Pasqualon és Oliviero Troia olasz kerékpáros is.
A kegyhely honlapján elérhető videóban Andrea Pasqualon arról beszél, hogy most először járt Lourdes-ban, és nagyon megérintette ez a hely, ahol Isten oltalmáért imádkozott.
Az idei volt a 105. Tour de France. A verseny igazi ünnep Franciaországban, az egyes állomásokon mindig rengeteg szurkoló fogadja a versenyzőket. A Lourdes és Laruns közötti több mint kétszáz kilométeres táv a verseny 19. szakasza volt.
A rajt előtti este kerékpáros körmenetet szerveztek a kegyhelyen. Az esemény alkalmából a Tarbes-Lourdes-i Egyházmegye püspöke, Nicolas Brouwet szentmisét mutatott be, és megáldotta résztvevők kerékpárjait.

Forrás és fotó: Lourdes-france.org
Fordította: Szalontai Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..