A londoni merénylet után

Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka június 4-én tartott sajtótájékoztatóján közölte, a merényletben heten meghaltak és negyvennyolcan megsebesültek. A főparancsnok megerősítette azt is, hogy a helyszínre érkező fegyveres rendőri egységek mind a három elkövetőt megölték.
Ferenc pápa pünkösdvasárnap, a Regina coeli imádság előtt megemlékezett a londoni merénylet áldozatairól. A Szentlélek adjon békét az egész világnak, és gyógyítsa a sebeket, amelyekért a háború és a terrorizmus a felelős, aminek most szombat este is ártatlan személyek estek áldozatául Londonban. Imádkozzunk az áldozatokért és  családtagjaikért! – mondta a szentatya.
A katolikus bíborosok és püspökök szerte a világon kifejezték együttérzésüket, és imáikról biztosították az érintetteket a június 3-ai terrortámadás után. Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke azonnal reagált a tragikus történésekre a szigetországban és az Amerikai Egyesült Államokban különösen népszerű közösségi média, a Twitter felületén. „Ma éjjel imáimba foglalok mindenkit, akit érintettek a felkavaró és erőszakos támadások a London Bridge, a Borough Market és a Vauxhall környékén” – írta a főpásztor.
Wilfrid Fox Napier OFM dél-afrikai bíboros, Durban érseke a Twitteren üzent Nichols bíborosnak, és kifejezte részvétét és együttérzését.
Az Amerikai Egyesült Államok püspöki konferenciája vasárnapi közleményében szintén imáiról és együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait: „Alig kezdődött el pünkösd vigíliája, amikor újabb súly nehezedett a világra, ez alkalommal a baljóslatú támadások miatt, amelyek ártatlan embereket sújtottak London belvárosában” – fogalmazott Daniel N. DiNardo, aki tavaly november óta tölti be az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája elnöki tisztét. „Ezekben a tragikus órákban a Szentlélekhez könyörgünk, hogy árassza ki a vigasztalás kegyelmét mindazokra, akik szeretteik elvesztését gyászolják, és a rettenetes erőszak valamennyi sebesültjére” – fogalmazott a bíboros.
Vincent Nichols érsek a hétvégén szülővárosában, Liverpoolban ünnepelte a Krisztus király-székesegyház felszentelésének ötvenedik évfordulóját. Felidézte, micsoda megrendült csend töltötte be a templomot 1989. április 16-án, a Hillsborough-stadionban bekövetkezett, kilencvenhat halálos áldozatot követelő tömegszerencsétlenség másnapján, és a hívekkel együtt imádkozott a londoni terror áldozataiért.

Forrás: CNA

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .