Betegek és gyógyítók zarándoklata

Már az utrenye (reggeli istentisztelet) is ragyogó napsütésben kezdődött a máriapócsi bazilika udvarán, és egész nap jó idővel ajándékozta meg az Úr a sok ezer zarándokot.
A reggeli imádságot követően Laczkó Zsolt debreceni kórházlelkész tartott előadást, majd a betegápolás tapasztalatairól halhattak tanúságtételt a jelenlévők.
A lelkipásztorok órákon keresztül gyóntattak, a folyamatosan érkező hívek imádságos légkörben várakoztak az Eucharisztia ünneplésére.
Kocsis Fülöp érsek-metropolitával együtt a szent liturgián olyan görögkatolikus papok is részt vettek, akik a Közel-Keleten üldöztetést szenvedtek a hitükért.
Prédikációjával a miskolci kórházban szolgáló Tóthszegi István buzdította a betegeket, a gyógyítókat és a hozzátartozókat. Utalt a mennybemenetel ünnepére, és elmondta, Krisztus életében találunk olyan „hegyeket”, amelyek a dicsőségét hirdetik, de olyat is, amely fájdalommal teli. Miért lenne ez másként a mi életünkben? – tette hozzá.
A liturgia végén mindazok, akik felkészültek, részesülhettek a betegek szentségében. Volt olyan áldozópap is, aki kérte a szentséget, majd ő maga szolgáltatta ki másoknak.

Forrás és fotó: Nyíregyházi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .