Léleképítők – a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben

 

Társadalmi tudatunkban „negatív dicsfénnyel” rögzült ismereteink gyökeres megváltoztatója a megfogalmazott szándék, amely nem csupán elhatározás. Napjainkra testet öltött, tiszteletet parancsoló és számos példát felsorakoztató valósággá lett, Varga László börtönlelkész és Lencsés Zsolt festőművész együttes fáradozásainak köszönhetően. Persze azokról sem szabad megfeledkeznünk, akik áldozatos munkával segítették az eredmények megszületését.


Az elképzelésekhez csatlakozókat, a civil társadalomból lelki muníciót vivőket és az érdeklődő fogvatartottak népes táborát minden alkalommal a börtönkápolna fogadta, amelyet áldozatos munkával a közelmúltban restauráltak. A teljesség igénye nélkül említjük meg Erdélyi György színművész, Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, Jókai Anna Kossuth-díjas írónő, Jelenits István piarista szerzetes tanár, Somogyi Péter és Végh Tamás református lelkipásztor, valamint Prezenszki Zsuzsanna orvos, pszichiáter és Stern Kata gyakorlatvezető rendkívüli látogatásait, előadásait.

 

A piruláktól mentes lelki és fizikai gondozás, a szellemi és a testi egészség megőrzésének ismereteit nyújtották át elméleti előadások és gyakorlati bemutatók során a balassagyarmati intézet munkatársainak (jobb oldali képünkön), s azt követően a fogvatartottak csoportjainak is, szeretettel és dicséretesen, felsőfokon.
Magot ültettek, majdan gyümölcsöt hozót, és példát mutattak. Köszönet és hála követendő, nagyvonalú fáradozásaikért.

Fotó: Gránitz Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..