Jezsuita Sziget

Gazdag programsorozatuk keretében a Jézus Társasága szeptember 27-én ünnepli budapesti lelkiségi-kulturális központja, a Párbeszéd Háza fennállásának századik évfordulóját. A ház a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén kibontakozó párbeszédet szolgálja, s több mint huszonöt műhelynek és keresztény közösségnek ad otthont; a szigeten az ő munkájukat is megismerhetik az odalátogatók. A nap programjai között szentmisét mutat be Bíró László püspök, s köszöntőt mond Forrai Tamás jezsuita tartományfőnök.

Török Ferenc Kossuth-díjas építész Úton című kiállítását Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg. Vukán György és barátai jazzkoncertet, Suki András, Dráfi Kálmán és Farkas Nándor pedig kamarakoncertet adnak. A Loyola Café „cigány kávéházának” vendége Choli Daróczi József, Nagy Gusztáv és Szolnoki Csanya Zsolt költő lesz. Kezdetben van a kapcsolat címmel pedig tudósok, kutatók beszélgetnek a dialógusról. Mindezek mellett táncház és filmklub is helyet kap majd a programok között.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .