Küzdelem a nők jogaiért

A hírrel kapcsolatban a ghánai Peter Turkson bíboros, a Iustitia et Pax pápai tanács elnöke elmondta: nagyon nemes és biztató gesztus a nők számára, ha kezdeményezéseiket világszinten elismerik. A bíboros személyesen ismeri a libériai elnöknőt, és tanúsítja, hogy vezetői munkája, politikai szintű kezdeményezése nagy elismerésnek örvend egész Nyugat-Afrikában. Az ország vezetése a polgárháború után nagyon nehéz feladat, különösen a munkáját ellenző frakciók és kormánytagok között.

A másik libériai aktivista, Leymah Gbowee kapcsán a bíboros megállapította, hogy jelentős kampányt folytatott a nők érdekében a polgárháború idején, akik nagyon sokat szenvedtek akkor: sokan emberrablás és erőszak áldozatai lettek. A polgárháború után pedig ezeknek a nőknek a rehabilitációjával foglalkozott.

Turkson bíboros örömének adott hangot, hogy a világ nagyra értékelte és elismerte ezeket a kezdeményezéseket, és ilyen magas szinten díjazta a három asszonyt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .