Krisztustól megragadott ember

Megérkezése után a pápa a Santa Maria delle Grazie (Kegyelmek Szűzanyja) elnevezésű kegyhelyen imádkozott Szent Pio atyának a kriptában nyugvó földi maradványai előtt, majd a templom előtti téren szentmisét mutatott be, majd a több százezer hívővel együtt mondta el az úrangyala imádságot.
Homíliájában XVI. Benedek a vihar lecsendesítéséről szóló evangéliumról elmélkedett, szembeállítva Jézus nyugalmát a kínszenvedés lelki viharában kiállt gyötrelmeivel. Pio atya Krisztussal együtt élte át ezeket a viharokat: „Mindvégig egységben maradt Jézussal, ugyanakkor mindig szeme előtt voltak az emberi dráma mélységei. Ezért ajánlotta fel rengeteg szenvedését.” A lelkek vezetése és a szenvedés enyhítése: ez volt Pietrelcinai Szent Pio küldetése – mondotta a pápa, rámutatva, hogy Pio atya mély átéléssel bemutatott szentmiséi és az általa alapított kórház létrejötte egyaránt Krisztus Szent Szívéhez fűződő szoros kapcsolatának gyümölcse.
A Vatikán félhivatalos napilapja, a L’Osservatore Romano június 20-i száma a kapucinus szerzetes életszentségét így foglalja össze: mély szeretet az egyház és Ura iránt, odaadó tisztelet és engedelmesség a pápa iránt, az emberek szüntelen szolgálata, hogy enyhítse szenvedésüket, és lelküket eljuttassa az üdvösségre.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .