Közösen a hivatásgondozásért

Huszonnyolc rend tagjai vettek részt a szerzetesi iroda vezetője, Kiss Didák irányításával zajló találkozón. A délelőtt folyamán a hivatásgondozásról volt szó. A szerzetesek arról tanácskoztak, mi az, ami az egyes rendek feladata, és mi az, amit a szerzetesrendek közösen tehetnek azért, hogy a szerzetesi hivatás vonzó legyen a kívülállók számára. A résztvevők arra a kérdésre keresték a választ, hogy a szerzetesrendek miként tudják hitelesen, örömtelien, érzékeny figyelemmel közvetíteni életük üzenetét az embereknek, és mit tehetnek azért, hogy hivatásbarát kultúra alakuljon ki a társadalomban.
A délutáni megbeszélések témája a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület volt. Az alapkérdés hasonlóan hangzott, mint a hivatásgondozással kapcsolatban: mi az, amit a szerzetesrendek közösen tehetnek a világtalálkozóra való felkészülés eredményessége érdekében? A felmerülő számos ötlet közül néhányat ki is dolgoztak a találkozó résztvevői.

Forrás és fotó: Mészáros Anett/MSZKI; Szerzetesek.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .