Kalocsára látogatott az apostoli nuncius

Fotó: Koprivanacz Kristóf

 

A szertartáson részt vett Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke, valamint a főegyházmegye több papja. A szentmise kezdetén Bábel Balázs érsek latin nyelven köszöntötte a Szentatya képviselőjét. Michael August Blume a homíliájában az évközi 8. vasárnap evangéliuma alapján arról beszélt, hogy ha a vakok szeretnék meglátogatni a barátaikat, vagy vásárolni mennének, segítséget kell kérniük valakitől, akinek rendben van a látása. Ha egy vak ember próbálna meg vezetni egy másik vakot, komoly baleset történhetne. „Tud egy vak vezetni egy másikat? Nem esnének bele mindketten egy gödörbe?” Lelki értelemben mind­annyian kicsit vakok vagyunk. Csak Isten képes elvezetni minket az örök életre – mondta a nuncius. Az apostoli követ hangsúlyozta: Isten útjai különböznek a mieinktől. Ha másokat akarunk vezetni Jézus útján, nemcsak az értelmünkkel, hanem a szívünkkel is meg kell értenünk Urunkat. Nem a mi gondolataink a fontosak, hanem az, amit Jézus tanít a szavaival és a cselekedeteivel.
Michael August Blume a nagyböjt kapcsán feladatot is adott a szentmisén részt vevőknek: Ferenc pápa nagyböjti üzenetének elolvasását és tanulmányozását. Ez segíteni fog, hogy megértsük a megváltás szavát, megismerjük Urunkat, és igaz örömünket leljük benne – fogalmazott a nuncius.
A szentmise után a szentszéki követ a főegyházmegye papságával találkozott a kalocsai iskolanővérek fenntartásában működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .