Körmendi karitászünnep

Fotó: Bedőcs Gyula

 

A találkozó jó alkalmat kínált a beszélgetésre, a tapasztalatcserére és a felhőtlen együttlétre. A nap a Szent Erzsébet-templomban bemutatott szentmisével kezdődött, amelynek fő­celebránsa Székely János megyéspüspök volt.
A főpásztor szentbeszédében kiemelte: minden önkéntesség, nagylelkű szeretet forrása és mintája Krisztus keresztje. Szent Erzsébet a szegények szeretetében, gondozásában és a férje iránti szerelemben, házasságban is példa a keresztények számára.
A karitászünnep a Batthyány-Strattmann-kastélyban folytatódott. A színházteremben Török Csaba teológus tartott előadást Szent Erzsébetről, akit – mint fogalmazott – a szeretet emelt ki azok közül, akik akkoriban szintén sokat segítettek az embereken. Ez az a többlet, ami a karitász önkénteseinek munkáját is megkülönbözteti másokétól.
Ezt követően a szombathelyi karitász Hársfa-ház intézményének lakói és munkatársai zenés színdarabot mutattak be Szent Erzsébet életéről.
A kastély parkjában eközben főzőversenyt rendeztek, és kézműves foglalkozást tartottak. A résztvevők vetélkedőn tehették próbára tudásukat Szent Erzsébettel kapcsolatban.
Ferkovics József és festőművész barátai az Árpád-házi szent életét megjelenítő alkotásokat készítettek. A nap során gyermekcsoportok is színpadra léptek.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .