Kölni félreértés

 

A klinikák képviselője, André Meiser szerint félreértés történt. A tavaly novemberben kiadott szabályzat szerint ugyanis ilyen esetekben az igazolást ki kell adni, és a nemi erőszak áldozatát tájékoztatni kell arról, hogy esetleg teherbe eshetett. Csupán az úgynevezett esemény utáni abortusztablettát nem szabad az érintett figyelmébe ajánlaniuk az egyházi fenntartású egészségügyi intézményeknek.

Mi okozhatta az említett klinikák orvosainak elutasító magatartását? A Kölner Stadt-Anzeiger német napilap szerint egy abortusz elleni aktivista nemrég provokatív célzattal jelentkezett a Szent Vince Kórház sürgősségi rendelésén, azt állítva, hogy megerőszakolták. Követelte az esemény utáni tablettát is, amelyet végül meg is kapott. Ezt természetesen jelentette a kölni érsekségen. A klinikákat fenntartó egyházi alapítvány a hasonló félrevezetések elkerülése érdekében pontosítani készül vonatkozó szabályzatát. Frank Johannes Hensel, a kölni főegyházmegye karitászigazgatója korábban hangsúlyozta, hogy az egyházi klinikák szabályzatában feketén-fehéren ez áll: „Az esemény utáni tablettán kívül a megerőszakolt nőket minden szükséges intézkedéssel el kell látni.” A Cellites Alapítvány bocsánatot kért az eset miatt.
(KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .