Készül a világ legnagyobb Mária-szobra

A 2016-ban elhunyt neves Fülöp-szigeteki szobrász, Edu­ardo De Los Santos Castrillo tervezte az Ázsia Édesanyja-emlékművet, amely egyszerre szobor és zarándokközpont, s amelyet A béke tornyának is neveznek. A délkelet-ázsiai népek és nemzetek egységének és békéjének szentelt emlékmű a Montemaría (Mária hegye) zarándokhely fő látnivalója.
Montemaría Batangas városban található, a Batangas-öböl legdélebbi pontján, harminc percre a városközponttól. A monumentális Szűzanya-szobor megálmodóinak reményei szerint a létesítmény annyi látogatót vonz majd, mint a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus- vagy a New York-i Szabadság-szobor.
Az Ázsia Édesanyja-emlékmű ugyanakkor túltesz a 46 méter magas venezuelai Szűzanya-szobron is, s így joggal viselheti a világ legnagyobb Mária-szobra címet. A venezuelai alkotás 1983-ban készült el a spanyol szobrász, Manuel de la Fuente tervei alapján, s azon a helyen állították fel, ahol Máriát látták megjelenni a helyiek 1570-ben.
A Montemaría-zarándokközpont központi létesítményének alapterülete 130 ezer négyzetméter. Kialakítanak benne egy II. János Pál-kegyhelyet, tizenkét Mária-kápolnát, éttermeket, színházat és konferenciatermeket, kereskedelmi és lakóegységeket. A zarándokközpontként szolgáló emlékművet megkoronázza majd a XVII. emeleti kilátóterasz.

Forrás és fotó: Aleteia.org; Montemaria.com
Fordította: Verestói Nárcisz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .