Keresztény tanösvény

Fotó: Merényi Zita

Böjte Csaba erdélyi ferences testvér Keresztény tanösvény címmel negyvenrészes videó­so­rozatot indított szeptember 15-én, a Nemzetközi Eucharisztikus Kong­resszusra való készület jegyében. A sorozathoz Facebook-oldal is kapcsolódik.
Böjte Csaba szerkesztőségünknek elmondta, az sarkallta ennek a videós katekézis­soro­zatnak az elindítására, hogy úgy tapasztalta, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál gondozottak szüleinek, rokonainak, „sőt – úgy látom – felnőtt keresztény létükre sokszor még a kollégáimnak is elég gyér a tudásuk azzal kapcsolatban, hogy mit tanít az Egyház”.
„Ne csak deklaráljuk azt, hogy keresztények vagyunk, hanem tárgyi tudásunk is legyen: mi az, amit egy keresztény ember hisz, mit nem hisz, mi az, amit Isten kér, mi az, amit nem kér. Úgy látom, sokszor azok, akik visszautasítják a kereszténységet és Istent, egy olyan istenképet tagadnak meg, amit soha nem vallanék én magam sem. Tévedésben vannak, vagy féligazságokat tudnak” – tette hozzá a ferences szerzetes.
A sorozatnak négy nagy egysége lesz, mind­egyik tíz hétre osztva. Az első tíz hét a Hi­szek­egyre épül, majd a tízparancsolat következik. A harmadik rész témája a szentségek, a negyedik tíz héten pedig az Istennel való személyes, élő kapcsolat, az imádság témája áll majd a középpontban.
A szeptember 24-én indított Keresztény tanösvény Facebook-oldal arra hivatott, hogy a videósorozattal kapcsolatos valamennyi tartalmat egybegyűjtse, és így még jobban segítse elmélyülni a hitigazságokban az érdeklődőket.
Kattintson rá Ön is, induljon el velünk a Keresztény tanösvényen!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .