Keresztény gólyatábor Esztergomban

Az együtt töltött idő alatt tájékozódhattunk a felsőoktatási intézményekről, a keresztény ifjúsági közösségekről, hasznos információkat kaptunk a kollégiumi életről, tankönyvekről, közlekedésről, étkezésről, azaz a ránk váró mindennapi életről. Voltak kiscsoportos beszélgetések, itt a gólyák kérdezhettek a felsőbb éves hallgatóktól. A tábortűz körül kötetlenebbül is beszélgethettünk, a közös éneklés és tánc pedig már első este megalapozta a jó hangulatot. Nagy sikere volt a Lumen Christi együttes koncertjének, illetve az azt követő teázásnak és énektanulásnak. Alkalom nyílt arra is, hogy együtt játsszunk, sportoljunk, a Búbánat-völgybe tett túra fáradalmait pedig feledtette a Dunára és a környező hegyekre nyíló csodálatos kilátás. A programot színesítette Fábry Kornél kaposfüredi plébános előadása, a kötetlen beszélgetés Veres András szombathelyi megyés püspökkel, és a közös elmélkedés Várszegi Asztrik pannonhalmi főapáttal. Ellátogattunk Székely János esztergom-budapesti segédpüspökhöz is, egy kerekasztal-beszélgetés keretében pedig többek között Süveges Gergő tévébemondó osztotta meg velünk gondolatait.

Az utolsó közösen eltöltött napon egy vetélkedőn megismerhettük Esztergom nevezetességeit és az egyetemi élet kihívásait, este pedig tábori bálra került sor a Szent Adalbert Központban, ahol volt egy kevés társastáncoktatás, illetve görög táncház is. A program csütörtök délelőtt szentmisével ért véget, melyet Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész és Pálfai Zoltán szegedi egyetemi lelkész közösen mutatott be az esztergomi bazilika altemplomában. Az elkövetkező hetekben, hónapokban az együtt táborozó diákok talán nem érzik majd teljesen idegennek a felsőoktatás világát, illetve bármikor segítséget kérhetnek itt megismert társaktól – legyen szó akár a felsőbb évesekről, akár a velük egykorúakról. Köszönet illeti a szervezőket, a segítőket és támogatókat, nélkülük nem lett volna ilyen színvonalas ez a tábor. Végig remek hangulat uralkodott, mindannyian szép emlékekkel tértünk haza. Minden gólyának azt kívánom, kísérje áldás az útját!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .