Keresztény elit és ihletett cselekvés

A legtöbb helyen lelkipásztorok töltik be az elnöki vagy társelnöki posztot. Hasonló, határainkon túli egyesületekkel is kapcsolatban áll a szövetség. A KÉSZ vezetői kidolgozták a 2012 és 2016 közötti időszakra vonatkozó, Ihletett cselekvés elnevezésű programjukat. A hetekben ennek részleteit vitatják meg régiós szinten.

A Tolnán megrendezett dél-dunántúli ülésen Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke, Csorba Gábor társelnök és Galgóczy Gábor elnökhelyettes vázolta a tennivalókat. Kiemelték a párbeszéd fontosságát, a helyi csoportoknál és a Kárpát-medencei ökumenikus kapcsolatépítés terén egyaránt. Szóba került a fiatalítás fontossága is. Családi és gyermekprogramokat szerveznek, továbbá keresztény ifjúsági oktatóprogramot indítanak el. A KÉSZ Akadémia egyelőre húsz fiatalt fogad. Nem titkolt szándéka a keresztény elit képzése.

A jelenlegi kormányzat együttműködést kér és kap a KÉSZ-től. Javaslatokat nyújtottak be például a civil törvény megalkotásához is.
Miután a tolnaihoz hasonló regionális találkozók mindenütt lezajlottak, az Ihletett cselekvés programját végleges formába öntik, várhatóan májusban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .