Egyházakkal a családokért

A február 24-i alakuló ülés után számtalan cikk foglalkozik azzal, hogy a társaság tagjai az egy férfi és egy nő közösen vállalt, közösen nevelt gyermekeivel kialakult közösséget tekintik a társadalom alappillérének – családnak. A cikkek legtöbbje felháborodva írja, hogy a társaság nem tartja helyesnek a házasság előtti szexuális életet, nem tartja ideálisnak az élettársi kapcsolatokat. A kritikusok talán nem akarják tudomásul venni, hogy Európában, így Magyarországon is válságban van a család, a házasság intézménye. Kevesen házasodnak, és e kapcsolatoknak is közel a fele válással végződik, a gyerekek negyven százaléka házasságon kívül jön a világra, évente tízezer számra hajtanak végre abortuszt, s a fiatal lányok hetven százaléka fertőzött az elsősorban szexuális úton terjedő humán papilloma vírussal (HPV), amely többek között a méhnyakrák kialakulásáért is felelős…

A Magyar Tudományos Akadémia több tagja által is támogatott Magyar Családtudományi Társaság az okok felkutatásában, a járható út megtalálásában segítheti hazánkat. Szekciói a kiutat keresik majd, összefogva a civil, az állami és az akadémiai szervezeteket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .