Kerekek és emberek

Egyre több magyarországi településen tartják fontosnak a kerékpárosok helyzetének javítását. Ma már szinte minden útfelújítás során kialakítanak biciklisávot, és egyre nő a tárolók száma is. Ezzel párhuzamosan számos cég is felismerte a kerékpározás előnyeit, és népszerűsítik ezt a közlekedési módot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén év elején már ötödik alkalommal adta át a kerékpáros-barát település, valamint munkahely díját. A főváros XVII. kerülete, Gyomaendrőd, Győr, Győrújfalu, Hódmezővásárhely és Tapolca vehette át az elismerést, valamint négy budapesti és hat vidéki cég, illetve közintézmény.
Számos nagyszabású fejlesztés is zajlik, amelyek megvalósulását a bringások minden bizonnyal örömmel várják. Ilyen a Duna menti vagy a Budapest–Balaton kerékpárút kialakítása, valamint a balatoni körút fejlesztése. Mindemellett várhatóan 2013 közepéig kiépül Budapest belső kerületeiben a kerékpárkölcsönző hálózat. A BuBi (Budapesti Bicikli) névre keresztelt közbringa rendszer hetvennégy kölcsönzési állomással és ezer kerékpárral fog elindulni.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..